• en-GB
  • de-DE
  • fr-FR
  • es-ES
  • it-IT
  • pl-PL
  • hu-HU
  • ru-RU
Följ Flygbussarna Airport Coaches

Flygbussarna erbjuder betalning med MasterPass

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2016 09:00 CET

Med MasterPass från MasterCard kan resenärer enkelt, snabbt och säkert köpa sin bussbiljett på nätet.

För att twittra om nyheten använd hashtag #MasterPass #Flygbussarna

Flygbussarna erbjuder nu möjligheten att betala med MasterCards digitala betalningsplattform MasterPass. Flygbussarna är den senaste svenska handlaren som ansluter sig till MasterPass. Svenskar kan nu enkelt och säkert köpa sin bussbiljett med den digitala plånboken MasterPass genom att klicka på checkout-knappen ”Buy with MasterPass” på Flygbussarnas hemsida. Inom kort kommer det även vara möjligt att betala med MasterPass i Flygbussarnas app.

MasterPass, som lanserades i Sverige i december, gör det möjligt för konsumenter att betala smidigt och säkert hos hundratusentals handlare världen över från vilken uppkopplad enhet som helst. Alla kort- och leveransadressuppgifter sparas tryggt i den digitala plånboken och användaren behöver inte lägga in dessa vid varje enskilt köp.

”Vi ser ett stort intresse för MasterPass bland både konsumenter och handlare i Sverige och med Flygbussarna tar vi nu ett viktigt liv in i den svenska resebranschen. Med MasterPass behöver resenärer inte spendera tid och energi på att betala för sin resa utan kan istället fokusera på själva resmålet”, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard i Norden och Baltikum.

Man kan kostnadsfritt registrera sig för en MasterPass-plånbok genom att klicka på ”Buy with MasterPass”-knappen på Flygbussarnas hemsida under själva köpet eller via www.masterpass.com.

”Vi letar alltid efter nya sätt att ge våra kunder den bästa upplevelsen i alla steg av deras resa med oss, vilket börjar när de planerar sin resa och bokar sin biljett. MasterPass är ett snabbt och enkelt sätt att genomföra sitt köp på och vi ser fram emot att även erbjuda denna möjlighet i vår app senare i år”, säger John Daoud, distributionsansvarig på Flygbussarna.

MasterPass finns tillgängligt på 29 marknader världen över och accepteras hos över 250 000 e-handlare.

För mer information kontakta:

Frida Almgren, kommunikationschef MasterCard Norden & Baltikum, frida_almgren@mastercard.com
+46 703 173 545

Cecilia Björkman, marknadschef på Flygbussarna, cecilia.bjorkman@flygbussarna.se
+46
(0)70 320 20 08

Om MasterCard

MasterCard(NYSE:MA) är ett globalt betalnings- och teknikföretag. MasterCard driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handeln, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. MasterCards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – lättare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MasterCardNews@MasterCardSE, vår blogg Beyond The Transactionoch prenumerera på senaste nytt. För mer information besök: www.mastercard.se

Om Flygbussarna

Flygbussarna erbjuder prisvärda och bekväma busstransporter till och från Sveriges sju största flygplatser. Varje år görs mer än fyra miljoner resor med Flygbussarna, varav merparten av resorna är fria från fossilt bränsle. Företaget arbetar aktivt med att reducera sin miljöpåverkan genom grön körning och genom att utöka andelen bussar drivna av biobränsle. www.flygbussarna.se

Flygbussarna erbjuder prisvärda och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige. Vi trafikerar sju flygplatser till och från nio städer vilket gör att mer än 85 procent av Sveriges flygresenärer kan välja att resa med oss till och från flygplatsen. Varje år görs mer än fyra miljoner resor med Flygbussarna, varav merparten av resorna är fria från fossilt bränsle. Vi arbetar aktivt med att reducera vår miljöpåverkan genom grön körning och genom att utöka andelen bussar på biobränsle. www.flygbussarna.se